Топ 10 интервю съвети за търсещите работа

На колко интервюта за работа сте били и колко от тях са се оказали успешни? Началото на нова работа може да е истинско предизвикателство, но за много от вас може да е стрес.

Може би се чудите: „Аз съм добър в уменията по моята специалност, то как всъщност не съм зает?“

Ако вашите технически и други професионални умения са от решаващо значение, то някои интервю съвети ще ви помогнат да си осигури мечтаната работа.

Ето и тях:

  1. Първото впечатление е най-доброто впечатление

Всички ние сме наясно с тая дума. Първият вид от това как се представите пред своите работодатели е решаващо. Трябва да отидете в официален тоалет, подобаващ за организацията. Избягвайте да носите случайна дреха, тъй като работодателите могат да я вземат за небрежност и да игнорират.

  1. Проучете информация за работодателя

Знаейки за жизнено важни факти за работодателите или организацията ще създадете положително впечатление. Преди да се отправите към мястото на провеждане на интервю, проучете нещата в интернет.

  1. Избягвайте да носите ярки цветове

Това е още един важен интервю съвет, около облеклото. Не е необходимо да предизвикате дразнене на работодателите и може по някое време да ги разсейвате с подобни акценти. Същото важи и за кандидатстване за работа при жените. Прекалено силният грим, създава анти ефект.

  1. Ограничете потта на лицето

Това е още една жизненоважна точка, на която следва да обърнете внимание. Просто освежите лицето си, преди да отиде на интервю. Винаги има тоалетни кърпички, с които бързо може да решите проблема, преди да влезете на мястото на провеждане на интервю.

  1. Избягвайте остри миризми

Можете да използвате мек дезодорант за подмишниците и други области, където можете обилно да се изпотете. Отново една дума на предпазливост в този критичен момент не дезодоранти или парфюми, който има силна миризма. Такава ще създава лошо впечатление за в съзнанието на работодателите.

  1. Да се ​​избягва приемът на храни с аромат на чесън, лук

Не вземайте за закуска храни, които са подправени с лук или чесън, тъй като те излъчват силна миризма и може да създадете много лошо впечатление за себе си. Най-добре е и вечерта, преди денят за интервю да не приемате такива храни, защото тялото абсорбира миризмите и на следващия ден ги отделя, чрез потта и други секрети от кожата.

  1. Измий си зъбите

Преди да се отправите към интервюто си миете зъбите и използвайте освежител за уста. Не приемайте ароматизатор за уста в стаята за разпити, също така не дъвчете дъвка или бонбон. Това може да разсее и да създаде объркване в общата преценка за вас в отсрещната страна.

  1. Здрависване

След като влезете в стаята за провеждане на интервю, представете се и дайте твърдо ръкостискане на работодателя. Разклащането по разклаща в непринудена начин, и сигнали на работодателя, по които може да прецени доколко надежден кадър сте.

  1. Поглед в очите

Не позволявайте на очите ви да бродят хаотично по тавана, пода, стените. Това „изпраща негативен сигнал, че игнорирате околните“. Потърсете очите на интервюиращия, това означава, че вие ​​сте смел и уверен човек.

  1. Стойка на тялото

По същия начин трябва да бъдете внимателни, за тялото и позата, ако сте в седяща поза. Избягвайте да седите в края на стола, да клатите краката си и други несериозни действия, тъй като това ще изпрати погрешни сигнали, че сте нервен човек.

Придържайки се към по-горе споменатите топ 10 интервю съвети и не след дълго ще се приземите в мечтаната работа.