Лесни начина да удължите живота на вашия матрак

Вижте как да защитите вашата инвестиция и да получите максимума от новия матрак.

Средният човек дава около 500 и 3000 лева за нов матрак. Тъй като това е една от най-големите покупки за повечето домакинства, много хора очакват леглата има да продължат да им служат вярно поне няколко години. За да стане това е важно да знаете как да се грижите добре за матрака си, за да отговори на очакванията.

Как да удължите живота на вашия матрак:

Като следвате тези сладки и прости стъпки, можете да помогнете за защитата на инвестициите и да накарате вашия матрак да бъде по-дълго верен на нуждите ви:

Използвайте покритие за матрак

Може би най-важното нещо, което някой може да направите за своя луксозен матрак от Нани, е да използва устойчив протектор за матрак. Тези пластове, които се поставят върху матраци защитават материята от мазни и потни петна, които се отделят по време на сън. Дори да има спално бельо върху матрака, това не е гаранция, че няма да проникне в тъканта на матрака. Ето, защо протекторите за матраци се препоръчват толкова много.

Почистете вашето легло редовно

Хората имат преференции за честота на миене на чаршафи и завивки, но такава също може да варира в широки граници. Повечето експерти препоръчват да се сменя спалното бельо един път на всеки три дни, но в случай, че не е по силите ви, то поне веднъж седмично е добра идея. Пазарът за онлайн търговия предлага необятни възможности.

Леглата просмуква пот, кожни клетки и много други неща, които доста вероятно да проникнат във вътрешните пластове на матрака. Това е една от причините да се образуват акари и спори, които отнемат живота на всички видове матраци. За да избегнете това, следвайте съветите на експерти и поддържайте добри нива на хигиена на вашия матрак.

Ако имате прахови алергии или кожни раздразнения, помисли за изпиране на матрак, дори по-често. Разберете и за това как матракът може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.