Силата на уличната мода като художествено изразяване

Когато ходиш по улицата в града си, колко често се оглеждаш в стил на други хора? Дали някога обръщаме внимание на това как хората са избрали как да се облекат? Оценявате ли усилията им (или липсата на такава), или пренебрегвате модата във всеки смисъл без грижи?

Радостта от наблюдаване на тълпата

Може би не е изненадващо, ако обичате да настройвате своя часовник от околните. Визуалният език може да издаде много за своя притежател.

Един очевиден начин да изразите своята личност е чрез модата. Дори с КЪСА РОКЛЯ ЦВЕТЯ може да бъдете изразителни и себе си. Модата и вашият начин на обличане може да е ваш универсален език да покажете своята харизма или сериозност, своята индивидуалност. Модата се използва от креативни хора по целия свят, за да предадат аспекти на тяхната идентичност, които самите те искат да се разкрият или да изследват. Ние можем да изградим и да деконструираме своя идентичности чрез мода, от оформянето на визия до това да покажете някои стойности или нагласи. В много страни, както на Запад, така и в други части на света, като части от средния Изток, жените са ограничени в носенето на специфичното традиционно облекло – независимо от личните им предпочитания.

Личен уличен стил дрехи

Колко време прекарвате в мисли за собствения си личен стил? Смятате ли, че модата е средство да изразиш себе си или мислите просто да се хвърлите, върху каквото и да е нова колекция?

Всеки ден може да включвате различни нови неща и да играете с повече професионално изглеждащи парчета, за да изследвате този аспект на себе си, който в най-пълна степен ви подхожда.

Винаги е било приятна изненадата, как една бърза дреха може да промени това как се чувствате и как действате. Ако обичате удобни дрехи, но искате да привлечете потенциален бизнес партньор, то определено ще носите нещо, което внушава чувство за професионализъм и зрялост. И обратното, ако търсите облекло за вечер с приятели, ще бъде по-уместно да сложите нещо колоритно, като прегръдки на тялото. Това ще изведе екстровертни страна от вас. В същия дух, може да комбинирате черно-бяло, когато сте на работа в кафене и искате да бъдете социални.