Топ съветите, които да ви помогнат при първо летене на самолет

Може би за първи път ви предстои полет със самолет. Може би усещането за нещо непознато, неизвестно и така високо ви плаши. Не се безпокойте, казват, че 80% от хората изпитват подобни усещания, а при някои те дори остават за по-дълго от първия самолетен полет. За да сте подготвени за предстоящо излитане, предлагаме ви да обърнете внимание на самолетни билети до сащ и някои топ съвети:

Дъвчете дъвка и не дъвчете бонбони по време на излитане. Дъвката ще помогне на ушите да не заглъхват. Бонбонът не е най-подходящ, защото рискът да се изплъзне в кривото гърло е двойно по-голям от дъвката.

Дайте си достатъчно време, за да опаковате всичкия багаж. Това ще ви позволи да се радвате на добър нощен сън, преди да напуснете обичайното място, както и да ви помогне да не сте разсеяни.

Изберете подходящ багаж, който работи за вас, когато го носите. Не е нужно да купувате багаж, само за да запълните куфара или, защото възнамерявате да летите на самолет. Багажът, лесно можете да носи или дърпа по време на пътуване.

Уверете се, че е сигурно прихванат всеки страничен джоб, както и, че има изобилие от джобове. Не забравяйте, които джоба какви елементи съдържа. Правейки това ще си помогнете за намаляване на стреса, а когато куфарът е снабден с колелца и дръжка, ням ада се натоварвате излишно.

Ходете уверено през летището, така че да не изглеждате невероятно изтощени и изоставени, влачейки цял сак или куфар без екстри след себе си.

Ако шофирате, винаги планирайте много спирки, за да се освежите, както и всички обитатели на автомобили. Кратка разходка обикновено ще накара да се отпуснете, когато излезе от колата и ще подобри кръв оросяването на крайниците.

Ако пътувате с лодка и сте склонни да получите морска болест, вземете някои подходящи хапчета за морска болест с вас. Посъветвайте се с Вашия лекар за препоръка и съвет. Ако вярвате в хомеопатични лекарства, има хомеопатични решения на разположение; Въпреки това е най-разумно да имате под ръка и резервни хапчета срещу морска болест хапчета за всеки случай.

Ако сте склонни към кървене от носа в сухия въздух в самолета, това може да задейства неразположението ви. Поставете си физиологичен разтвор в носа по възможност върху напоен памучен тампон.

Момичета с дълги коси могат да носят малък компактен размер четка, за да запазят косата си копринена.

Важно е още да не се носят неудобни дрехи като тесни дънки или мини поли. Такива може да ви правят модерни, но няма да създадат удобно облекло за дълго пътуване.