Как действат някои селскостопански вредители

Листните въшки могат да бъдат предотвратени до известна степен чрез отглеждане на растения по биологичен начин. Това е така, защото растенията растат по-малко енергично и като резултат, развиват плътни клетъчни стени. Сокът, които произвеждат е по-малко привлекателен за листните въшки и така те са по-склонни да атакуват растение с много сочен нов растеж.

Няколко листни въшки ще попаднат върху нарастващите върховете на растенията и по този начин ще привлекат калинки и ларви в огромни количества, преди да се превърнат във възрастни. Ако имате по-тежки инвазии, просто ги разтрийте с пръсти или според фазата на растеж на растението вземете необходимите мерки. Най-добрите части за трактори може да разгледате тук.

Гостоприемника – вредители

Ябълковите дървета могат да станат жертва на редица вредители, включително:

Листна оса – те произвеждат ленти, подобни белези се забелязват върху кожата на ябълките

Зимен молец – те правят дупки в листата

Ябълков плодов червей – ще се намери вътре в ябълката

Вълнеста въшка – оставят бели пухкави области на кората

Има няколко химически спрейове, които може да използвате, за да се борите с тези вредители, но те могат да навредят на вкуса на плодовете и ще ги погълнете, когато ядете ябълки.

Най-добрите методи за справяне с вредителите са добра хигиена и насърчават естествените хищници, да ги ядат. Дръжте дървета чисти чрез премахване и изгаряне на всички плодове и листа, които са паднали преждевременно или показват признаци на заразяване.

Малини и къпини могат да бъдат атакувани от:

Бръмбари – яйца, снесени през люка на цветя в бледо кафяво са ларви, които се хранят с плодовете

Голяма пъпка кърлеж – малки буболечки, предвидени в пъпките на растенията ще накарат растението да се подува и ще попречат да се развива правилно

Всякакви грешки, които оцеляват като какавиди през зимата около основата на растенията могат да се срещнат в почвата. Дръжте под око всеки заразен материал. Ако растенията са нападнати е по-лесно да се справите с тях, ако са в зародиш.

Ягодови насаждения, могат да бъдат атакувани от:

Червен паяк кърлеж – причинява пъстри петна по листата. Те виреят в топли и сухи условия, така че редовно поливайте с вода културите, за да ги възпрете. Научете с да разчитате на себе си.

Плужек – познат още като гол охлюв е почти невъзможно да се изкорени. Те ще ядат вашите растения и плодове. Привличане на таралежи и жаби, които ще ги ядат ще ви избави от голите охлюви. С всичко обаче трябва да се внимава.

Като цяло, плодове е малко вероятно да се смущават с вредители. Насърчавайте естествени хищници, да посетят градината ви и да ядат вредителите, а по този начин ще се радвате на изобилие от масите плодове, които да хапвате през цялото лято.