Почистване на алеята – кой и кога може да помага

Имате ли чертежи от тебешир и много цветове по алеята. Значи повече от показателно е, че имате малки деца в дома си? Може би сте купчина тор в ъгъла на алеята, ви очаква да транспортирате колички, пълни с какви ли не неща, около вашите цветни лехи, дървета и мулч. Или може би тийнейджърът е решил да смени маслото на колата и сега има голям масло петно ​​върху алеята. Ако използвате вашия алеята за цели, различни от място, където да паркирате колата си, тогава може би трябва да почистите. Ето някои полезни съвети, предназначени да ви помогнат да се намерите решение за почистване на вашия алеята, а преди това научете и как да си наемете фирма за почистване на дворове:

Преди да се опитате да почистите петната, премахнете всички видими останки, мръсотия, листа, и клонки. Използвайте стандартна метла и махнете всичкия прах по цялата повърхност.

Използвайте градински маркуч, за да намокрите алеята внимателно, като използвате най-трудната обстановка спрей с маркуч дюза и градина, че да се отмие мръсотията.

Оставя алеята да изсъхне напълно, преди да се определите къде и какви са петната.

Налейте препарат върху петната, който да престои една нощ. Смесете една кофа, пълна със сапунена, гореща вода, като се използва по-голяма част сапун и се прилага върху площта с твърда четка.

Изплакнете петната с градински маркуч.

Ако имате упорити петна, използвайте паста от обикновените домакински препарати или препарат за миене на съдове и го разбъркайте с твърда четка. Никога не комбинирайте домакински препарати от различни групи, за да не се получи остра реакция, която да застраши здравето.

Ако петна продължават, обърнете се към специалисти в почистване на дворове. Вижте повече и за почистване на мазета и тавани.

За тежки нефтени петна използвайте тринатриев фосфат-често се нарича TSP и позволява да стои на мокра повърхност в продължение на най-малко тридесет минути. С помощта на твърда метла, търкайте петното и обилно изплакнете след това.

Като последна мярка за петна, използвайте солна киселина и мийте под налягане. Ако трябва да използвате солна киселина, се консултирайте с професионалист за това как правилно да използват химикала и винаги носете предпазно облекло. Дръжте всякакви животни и деца надалеч докато извършвате подобни процедури по почистване на алея в двора.

При използване на опасни химикали като TSP или солна киселина, винаги използвайте предпазни средства като очила, гумени ръкавици и защитно облекло. За почистване на пътното платно, винаги използвайте обилно количество сода бикарбонат за неутрализиране на химическо въздействие.

Независимо дали сами ще почиствате алеята на двора или с помощта на екип, винаги се консултирате със специалисти. От тях ще получите ценни съвети, особено щом се касае и за изнасяне на отпадъци, извозване на различни товари и почистване на двор.