Два типа твърда настилка

Ако си мислите за инсталиране на твърда подова настилка, има някои важни възможности, които могат да се разгледат. Не всички дървени подове са създадени равни и правят правилния избор, не само ще направи голяма разлика във външния вид на вашия дом или офис, но това ще ви спести неудобството от справяне с трайни проблеми. Разберете и за 5 начина как да подобрите качеството у дома.

На пазара има много видове подови настилки, но в дом и офис те се свеждат главно до два вида на дървени подове. Тях ние ще обсъдим:

Тези два вида опции за твърда настилка ще направят вашия под да изглежда красив и да има свои собствени уникални предимства. Вижте как да се грижим за настилката в дома.

Недовършени дървени подове.

Те са изправени пред дома в не третирано състояние. Те не са шлифован или оцветени като предварително завършеното дърво или преди неговото пристигане. Използването на недовършено дърво може да струва повече от гледна точка на реалното техническо обслужване (можете също така ще видите много повече от него по време на инсталацията). Въпреки това, самата дървесина може да бъде по-малко скъпа. В допълнение, недовършените дървени подове са по-лесни, когато става въпрос за персонализиране и могат да бъдат нарязани на конкретни размери, подредени по определен начин и това е по-лесно да съхрани цвета на дървото, за да се поберат според вътрешната заобикаляща среда. Поради това, недовършените са идеални, ако целта ви е да се среща с нов или вече съществуващ под. Така също така ще имате по-голям избор от дърво, ако решите да се спрете на незавършен вариант.

Предварително проучете дървените подове – вижте за паркет esprit.

Те са много по-лесни за инсталиране. Самият процес на инсталация е много по-бърз и няма да видите толкова много отломки, дървени стърготини  пр. След като дървото е позиционирано в пода, можете да започнете да ходите върху него веднага, вместо да чака да изсъхне. Предварителното завършено дървото е по-издръжливо и ще има по-силна съпротива срещу влажност. Недостатъкът на предварително готовите плоскости е, че те са нарязани по начин да се избегнат остри ръбове, което ги прави скосени. Това означава, че ще има известно разстояние между всяка дъска. Въпреки това пространство е минимално. Разберете и как да живеете в малко пространство.