Две растения за дома, според Фън Шуй

Вероятно няма домакиня, която не би искала цветя вкъщи. Добре поддържани и красиви растения в нашите прозорци не само служат за украса на дома, но и създават уютна атмосфера.

Днес, отглеждаме домашни цветове за мнозина и сме превърнали всичко това в полезно и интересно хоби. Цветните домашни растения са лидер и може да намерите в широка гама от предложения. Цветята в саксии могат да бъдат използвани като подарък за рождения ден близък приятел, и най-важното, подавайки подарък, можете да кажете на човека отсреща онова, което означава, а по-специално растението в къщата. Мрежата съдържа богата информация за значението на цветовете и как те могат да повлияят на живота на дадено лице. Ако планирате да засадите в градината, преди това направете почистване на дворове.

Каква енергия имат домашните цветя?

Фикус – това растение е в състояние да отнеме негативната енергия. Фикусът е в състояние да донесе хармония в дома. Според древните китайски учения на Фън Шуй се смята, че това цвете не е необходимо да е в зона, където двойката се отразява по-лошо в отношението си.

Здравец – в него се крие силната власт. Той е в състояние да улови всички отрицателни емоции, между другото, събирайки отрицателната енергия, растението започва активно да цъфти. Освен това цветето съдържа етерично масло и може да окаже положително влияние върху пречистване на атмосферния въздух. Унищожава бактерии, здравецът и успокоява нервната система. Според Фън Шуй здравецът защитава собствениците на къщата и запълва пространството с енергия. Растението има доста остра миризма, така че е желателно да има дистанция от легла и места за почивка. Ако растението бъде повредено, то ще отделя много силна миризма, която може да доведе до главоболие. Ако здравец има цветове в червено, това обещава да донесе пари в къщата.

Тези две растения не са претенциозни и могат да освежат както интериора на дома, така и задния двор. Засадени в територията на градинарката ви могат да обещаят и някои свръх възможности към обща положителна промяна, както на самия дом, така и на обитателите му. Планирайте си почистване на парцел с фирма и разберете за много други полезни растения, които мога да се отглеждат в домашни условия.