Дизайн на кухненски мебели – как да избираме

Важен критерий за избора на кухненско обзавеждане е неговият дизайн. Той е преди всичко стил и цвят на кухнята.

Стиловете кухненски комплекти включват:

Стилна кухня, която е въпрос на вкус на своя собственик. Най-популярните в стила са техно, класически, модерни, високотехнологични.

Кухните в стила на класически, обикновено са изработени от естествени материали. Класически, изглеждат много консервативни. Тяхната повърхност е изработена от дървен материал или дървен материал и от метални профили. Цялото оборудване обикновено е изградено и скрито зад фасади, които са украсени с резбовани корнизи и парапети.

Ако ви трябва почистване на старо кухненско обзавеждане, потърсете специализирана фирма.

Кухня в стил – свежи мотиви, работи с цялата фантазия на тема природата и живота в селските райони. Понякога се комбинира с дърво с изкуствени материали. Тук можете да избирате и измежду детайлите на стъкло, стомана и камък.

Кухня в стила на хай-тек и техно е по-близо до изкуственото. Техно-често използва стъкло, камък и метал. Тук можете да откриете често циферблати и различни инструменти, както и дръжка с ключове.

Кухня в стила на хай-тек е съставена изцяло от синтетични материали. Но основният акцент е върху комбинацията от различни цветове и материали. Специално внимание е отделено на светлината, където се използва скрито осветление, насочено светлината към светлинни завеси.

Арт кухните определят класически правоъгълни форми и се комбинират добре с извити и заоблени линии на фасади. Този стил комбинира различни елементи и материали: дърво, пластмаса, стъкло, метал и камък.

Що се отнася до цвета на кухненските блокове, дизайнерите дават следните съвети:

Кухнята не е препоръчително да използва повече от 2 цвята.

Ако кухнята е декорирана в няколко цвята, сянката на горните шкафове трябва да е по-лека от по-ниската си част.

Изглежда добре монохромен кухненски кът, изработен от дърво.

За обзавеждането на кухня, изработен от акрил и боядисани MDF са подходящи сочни, ярки цветове: синьо, лилаво, розово, жълто и светло зелено.

Различните нюанси на кухнята трябва да са в хармония един с друг.

Ами това изглежда като комбинация от контрастни цветове: черно и оранжево, черно и бяло, черно и червено, бяло и сиво, черно и розово, бяло и синьо.

За една малка кухня е по-добре да не купуват набор от тъмен цвят. Имайте предвид, че по-светлите нюанси може визуално да увеличават пространството.

Голяма кухня изглежда по-уютна в апартамент със светлина и ярки детайли.

Твърде тъмната кухня в комплект е в състояние да направи и най-слабото изявление.

Естествени нюанси изглеждат най-добре на кухненски мебели. А сега, ако ви трябва kamion.bg, за извозване на цялото старо обзавеждане, то наемете фирма, която се занимава с това.