Как да изберем пердета за хол

Завесата е украса на хола и по нея може да се съди за наличието на вкус у собствениците. Така завесите трябва не само да „обличат“ прозорците, но също така подчертават „статуса“ на живущите.

Щори в интериора на дневната

Интериорът на един хол трябва да подчертае. Той има специалното значение за тази стая. И завесите трябва напълно да съответстват на него. Не забравяйте – прекомерната помпозносност на апартамента не е подходяща. Самият начин на живот трябва да е съобразен не само като за церемониална зала, но да е удобно за гостите. Ето и контакт с фирма за извозване FORI.EU.

За да изберете правилните завеси в хола трябва да вземете предвид следните фактори:

Цялостният интериор има цветова схема в общото :

Осветление на помещенията

Удобства дневна

Зона за жилищна площ

Интериор хол, както и всяка друга стая, трябва да се съхраняват в един цвят. Но това не означава, че трябва да има един цвят. Основното нещо – че цветовете смесени заедно. И завесите – те трябва да са съобразени със съществуващ интериорен цвят.

Завеси в тона на мебелите – най-добрият вариант. По този начин, можете да се създадете единен ансамбъл. Съечтайте мебели със завеси. Когато се налага демонтаж на мебели, вижте тук: http://maystori.com/.

Завеси тапет в тон – твърде лошо. Тапета може да промените често, но мебелите – не. Така че мислете, че за тапети, пердета и мебели като за единно цяло.

Стаята е важна, когато има подобаващо осветление. Много светлина – изберете завеси в по-тъмен и по-плътен нюанс.

Когато стаята ще се ползва за работа или срещи, то изберете завеси, през които да преминава лесно светлината. Така няма да се „оказва натиск“ върху психиката и не се създават тъмни сенки в стаята.

Ако стаята е малка и широка, за предпочитане върху завесите да има вертикален модел. Особено ще изглежда добра комбинация от тесни и широки вертикални ивици.

Жилищна площ на стая се счита за прекалена, то завеси с много драперии няма да работят добре. Такива ще отнемат от ценното пространство.

За просторна всекидневна е по-добре да изберете завеси с декоративни елементи – непретенциозни завеси в тази стая, ще бъдат загубени.

И не забравяйте – по-скъпият плат, за завеси, по-малкия брой на декоративни елементи за украса. Това е тайната рецепта.

Вижте и за фирма за почистване на мазета и тавани.