Как да почистим офис мебели в няколко стъпки

Да поддържаме офиса чист е едно, но да го почистим основно е голямо предизвикателство. Ще се наложи да поработим здраво, докато освежим стените, изперем щорите, измием стъклата  и пода, но почистването на мебелите е най-голямото предизвикателство.

Ето няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да се справите с този проблем бързо.

Започнете с бюрата. Отстранете мастилените петна и драсканици от химикал бързо и лесно с помощта на спирт и памук. С няколко движения упоритото мастило ще изчезне от повърхностите. Полирайте с антистатичен препарат за дърво и микрофибърна кърпа.

Със секциите и етажерките подходете аналогично. За целта преместете временно папките с документи на подходящо място.

За компютрите, клавиатурите, принтерите и друга работна техника се снабдете със специален препарат , предназначен за тях. Може да го намерите във всеки магазин за електроуреди на относително достъпна цена. Преди да започнете, уверете се, че техниката е изключена и няма да имате проблем с електричеството или да изтриете някой важен работен файл.

Със столовете задачата е тежка. Тапицирана част ще трябва да натриете с подходящ препарат разреден във вода и след това да попиете със суха, памучна кърпа. За конструкцията на стола използвайте сапунена вода и нека не се лъжем, ще трябва доста триене. Някои реагира на кофеин добавки. Вече готовите столове поставете на слънце или под климатика, докато изсъхнат, за да не изненадате някой колега.

С това тежката ви задача приключва. Ако все пак не сте успели да се справите с всички офис мебели, не забравяйте, че винаги може да смените старото бюро с ново.