Климатик – безопасна среда за вашия дом

Съхранете безопасността на семейството и дома си като се погрижите не само за благоприятна термо среда, но и за риска от замърсявания.

Дори да сте се спрели на най-чистия и безавариен метод за отопление с избора на съвременни климатици дд трейд FUJITSU – S25A, трябва да положите и малко усиля, за да защитите дома си от прах, алергени и токсични, замърсявания във въздух в затворени помещения. Това може да ви прави безпристрастен потребител или да ви провокира да купувате най-доброто за дома, съчетание от климатик с пречиствател на въздуха. Друг начин е да сменяте често филтъра.

Прах и алергени изпълват въздуха вътре в самите домове.

Нов пречиствател на въздуха или въздушния филтър може да направи невероятна работа в почистване на Вашия дом. Достатъчно е само да знаете вида и това как да купите, за да решите проблемите с въздушната атмосфера във Вашия дом.

В тази статия разглеждаме не само различните видове климатици, но и пречистватели на въздуха и почистващи средства на разположение.

Най-сериозните проблеми, причинени от замърсяването на въздуха в затворени помещения са:

Вътрешно замърсяване на въздуха

Когато слънчевата светлина струи в през прозореца, виждате една галактика от прахови частици във въздуха? „Dust“ е термин, с прихващач, който описва минутите остатък излющването на разстояние от къщата и нейните обитатели. Прахът е замърсяване и за защита на околната среда, а въздуха в затворени помещения е от два до пет пъти по-замърсен въздуха отвън.

Този вид замърсяване идва от различни източници. Те включват камина, цигари, дим в резултат на готвене; кожата и козина от домашни любимци; плесени и гъбички; прашец и растителни спори; както и разнообразие от други източници.

Научете повече тук: http://alawiniz.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://emiliaro.eu

Това може да ви е от полза: http://garrey.eu

Разбира се, прахта е най-видима, когато се установява и събира по мебели или по-лошо по скритите кътчета и топ рафтовете, по килими, пътеки, одеяла, завивки и други материи от плат. Ако правите почистване на прах само веднъж всяка пролет, то със сигурност залежите ще са големи.

Прахта може да се окаже сериозен замърсител, особено за страдащите от алергии, астма, хора с бронхиална проблеми, както и тези, които са свръхчувствителни към атмосферни частици. Дори и за хора, които не страдат от някое от тези условия, вдишването на въздух замърсен с бактерии и други замърсители е опасен дори за здрав човек.

Видимият прах е около 10 микрона в диаметър. Видът на прах, може да подаде в белите дробове е по-често около 0.3 микрона.

Вредните миризми и газове са често най-добрият начин да се елиминира мръсотията от вентилация, но прах, пърхот, спори, дим, и други частици са най-ефективни за отстраняване с препарат за почистване на дома. Със специален препарат се почистват и филтрие на климатици, независимо, колко нови са устройствата. Профилактиката се прави един път на всеки шест месеца.

Въздушни почистващи препарати (понякога наричани въздушни филтри или пречистватели на въздуха) могат да помогнат за намаляване на проблема чрез филтриране на микроскопични частици и източниците на вътрешното замърсяване. Разнообразие не липсва на пазара и от тези устройства за почистване на въздуха. Някои от тях са фино изтъкани филтри, които улавят частици преди да се върнат във въздуха в стаята. Други, като например електростатични утаяват въздуха и почистват, използват електрически заряди за привличане на частици във въздуха.