Статистика, около излишните неща в дома

Някои изненадващи статистики за елементарното, ни помагат да разберем колко голям е проблемът натрупването на нещата в живота и домовете ни.

Повечето от нас знаят, че притежаваме твърде много неща, а почистване, управление и организиране на нашите помещения може да улесни в известна степен живота ни.

Доказателствата за това, че елементарно е навсякъде около нас може да откриете сред световно направените статистики:

  1. Има поне 300,000 позиции места и помещения в средния дом, които използваме за склад. Само една част от тях са срещани във всеки дом. Такива са таван, мазе, гараж, килер, мокро помещение, помещението под стълбището, балкона и др. За да намалите боклуците складирани в тях с години, потърсете фирма по почистване на мазета и тавани EVRO5.COM;
  2. Един от всеки 10 съхранява купища неща в дома си, които повече никога няма да използва. В това число, голям процент се пада на старите мебели. За да изхвърлите излишните неща от дома, поръчайте на DEPO.BG извозване на мебели;
  3. Докато 25% от хората имат по две коли в гаражите и не разполагат с място за паркиране на автомобили, 32% от тях имат място само за едно превозно средство.
  4. В домовете ни имат повече телевизори, отколкото хора. А тези телевизори са включени повече от една трета от денонощието или осем часа и 14 минути. Това говори за голяма консумация и излишно черпене на електрическа енергия.
  5. Някои доклади показват, че консумираме два пъти повече материални блага днес отколкото преди 50 години. Ако ви липсва вода в двора, дома или на вилата, то научете повече за EVROSONDA.COM, със сонда за вода, подпочвени води.

Числата рисуват шокиращ картина на прекомерна консумация и ненужно натрупване. За щастие, решението не е трудно. Поканата да притежават по-малко е покана за свобода, с внимание и страст. И това може да бъде част от вашата домашна стратегия, били то с главна цел опазване на околната среда или за лично удовлетворение и повече комфорт в дома.