Училище за лятната ваканция

Едва ли има дете, което на драго сърце би заменило книжката от списъка за лятна ваканция с някоя и друга щура игра с приятел чета. И въпреки това, като родители не бива да забравяте, че наученото в училище през изминалата учебна година може да се забрави за трите месеца лятна ваканция.

За да не бъде „мисията невъзможна“, когато детето ви отново тръгне на училище, предлагаме ви няколко техники, които заедно да тренирате.

Ако ви предстои избор на училище за вашето дете, то American English Academy вече приема документи и онлайн.

Превърнете летните занимания в приятни игри.

  1. Четене – ако не с четенето на десетина книги, то поне може да поддържате наученото от ученика ви с гледане на приятни филмчета. Избирайте ги обаче със субтитри, за да има полезен ефект от цялото занимание.
  2. Разказвателните предмети – може да тренирате с разни истории и случки, докато работите на двора. Организирайте игра, в която задавате въпроси, а детето ви отговаря. Така може да помогнете на детето си да припомни познанията по история, биология и география, а дори и да научи нещо ново от вас.
  3. Български и литература – може да репетирате дори докато сте на пикник. Сега е моментът да поиграете словесна игра, да разказвате заедно анекдоти, заучени фрази, да си спомняте легендарни истории или други неща. Давайте прави на детето да разкаже една, а вие друга.
  4. Английски език – докато сте в някой морски курорт може да тренирате езика и наученото от детето ви. Така ще разберете, че частните уроци са били от полза, но с англоговорящи туристи, детето ще има възможност да открие и нови приятели.
  5. Математика – на къмпинг или палатка, сега е момента да вмъкнете таблиците за умножение и деление или събиране и изваждане. Използвайте моментите докато ловите риба и детето поставя всяка уловена в кофата. Може ако е по-напреднал класа да го включите и в предприемачески задачи, в които да тренира техники с търговски дух, счетоводни организационни действия и пр.

International schools of Sofia