Цвят и стил за спални – визуално повече комфорт

Днес има много модни и наситени цветове за спалня, декорирана в богата цветова схема. С тях тази стая от дома може да изглежда луксозно и великолепно.

Дали търсите по заглушен тон или спокойни цветове има значение дотолкова, какво целите да постигнете – повече романтика, стил и уют, пространства или нещо друго.

Студените цветове в спалня – те са идеални за тези, които мечтаят за завръщането си у дома от работа и искат да се отпуснат и да се насладят на по-добър сън. Светлите и хладни нюанси са подходящи за малки помещения. Те позволяват мястото визуално да се разширява, което създава и усещане за повече пространство. Това лесно се постига с по-дълбоки и по-лесни за съчетания цветове.

Ако искате топли цветове в спалнята, такава ще създава романтичен стил. Успешното съчетание е цветът на масло, деликатно розово, карамел, прасковен цвят. Изберете меки и светли цветове за интериора на спалнята.

За онези, които най-много се колебаят е добре да заложат на неутрални цветове, които са подходящи за проектиране на всяка стая в къщата. Елегантност и гъвкавост ще позволят да комбинирате с всякакви цветови решения. Не е за адаптиране основния цвят на стаята, който може много бързо да промени атмосферата. За това ще бъде достатъчно да си купите одеяло или да изберете нови завеси, топ матраци и всякакви аксесоари, които да се погрижат за комфорта на почивката ви. Ако предпочитате неутрални тонове, помнете, че такива подчертават текстурата, чрез естествените материали. Такива може да видите заложени и в матраците с естествени материали – латекс, мемори пяна и гел, Бонел и пр.

Научете се как да съчетавате различни материи, за да се насладите на престоя си в спалнята през деня и през нощта.

Спалнята е място не само за отдих, но и за романтика. Колкото повече възглавници има в стаята, толкова по-удобно човек се чувства.

Леки елементи и абажури – те също са важен елемент, без които уютна спалня е малко вероятно да се постигне. Спалнята е особено удобно място, затова в нея може да поставите лампа с абажур, оборудван със слаби светлини. Ако желаете, можете да добавяте или изваждате светлината на показ.

Според експертите, цвят праскова е подходящ за спалня на дами. Праскова и цвят на праскова създава свеж оттенък, който прави дори кожата на тялото по-привлекателна и подчертава младостта и красотата.

При избора на спално бельо се отдава предпочитание на декорите, на античните мебели и всички аксесоари за леглото. Всичко това трябва да създава усещане на лукс в стаята отредена за сън. Заслужава да се отбележи, че от качеството на спално бельо може да се съди за положението на собственика. Изборът на скъпо бельо е важно решение.

Добавете и музика за настроението в спалната стая, но не прекалявайте: не е необходимо мястото за почивка да бъде превърнато в кино. Единственото негативно присъствие в спалнята е телевизията.