Топ Хигиенни митове: Как да се избягват Микробите зима

Нашата онлайн платформа за почистване споделя с нас  някои общи заблуди около домакинстването и хигиената. За да избегнете с тях микробите, както през зимата, така и в горещия зной, научете и за почистване на силно замърсени домове от тук: http://www.sofdom.com/pochistvane-sled-trup-bolnichna-dezinfektsiya-na-pomeshteniya.

  1. Бактериите умира във фризера – заблуда

При -18 ° С, бактериите са все още живи. Те просто не могат да се размножават при тази температура. Веднага след като храната започва да се размразява, бактериите започват да се размножава отново и при стайна температура, броят им се удвоява на всеки 20 минути.

Съвет: Проверете настройката за фризер, за да си гарантирате, че храната се съхранява безопасно. Също така е идеален за де-замръзване фризера през зимата, за да се гарантира, че вашите настройки са изолирани правилно. Можете да направите това с помощта на вряща вода, както и няколко парчета плат, който да поврят във водата.

  1. Монети и банкноти бълват от бактерии – фалшива тревога

Тестовете са доказали, че медта в монетите всъщност убива бактериите. За сметка на съществуващите малки количества не се осигуряват подходящи условия за живот на бактерии.

  1. Не е необходимо да се измиете съдомиялната машина, защото самият процес в нея е „измиване“! фалшива заблуда

Вътрешността на съдомиялна машина трябва да се почиства веднъж месечно. Това е идеалното място за образуване на гъбички, мухъл и плесен.

Съвет: Налейте оцета в съдомиялна чаша и я поставете върху горната кошница на съдомиялната машина. Оставете да работи на пълен цикъл и по-висока температура.