Топ 7 съвета да изберете идеалната бебешка количка

Като родители знаем, че изборът на идеална бебешка количка може да бъде трудна задача. С толкова много различни стилове и марки на разположение е съвсем нормално дори опитния родител да бъде объркан.

За станалите за първи път родители съчетаването на новостите от живота с това, от което наистина се нуждае детето ще изглежда още по-трудоемко. Дори едното излизането на разходка, по магазини няма да бъде същото, както преди появата на малчугана. След като бебето се появи започва един напълно нов свят с нови неща, които трябва да се вземат под внимание.

Ето и топ 7 нещата, които следва да се вземат предвид при избор на перфектната бебешка количка. След като започнете да я използвате сами ще осъзнаете, колко жизненоважно значение за ежедневието на бебето ви играя тя.

Маневреност

Една голяма част от нея се дължи на подвижността на предните колела. Дръжката е друго, на което следва да се обърне внимание. Попитайте в магазина за теглото на цялата детска количка и тогава изберете според личните нужди. Съобразете, колко стъпала трябва да изминавате ежедневно, какви терени ще обхождате, колко често ще се движите с нея и детето и пр.

Дълголетие и приспособимост

Ако планирате да имате второ дете може още сега да предвидите количка две в едно. Докато настъпи време за второто бебе може да ползвате едното отделение за багажно или просто да отстраните в зависимост от това дали модела позволява. Имайте предвид, че прекалено голямото натоварване на количка, съкращава в голяма степен живота и експлоатацията й.

Употреба

Бъдете реалисти по отношение на това, за което смятате да използвате „бъгито“. Ако много и често обикаляте по трудно-достъпни терени, в това число обществен транспорт, то такава трябва да е компактна, лека и лесна за сгъване.

Тегло на детската количка

Бебешките колички се предлагат в различни тегла в зависимост от това, за което са били предназначени. Помислете за функционалността, спрямо теглото, за да определите, какво конкретно търсите.

Размер

Който казва, че размерът няма значение очевидно е от ключово значение. Например, ако живеете в града, редовно използвате обществения транспорт, трябва да ви насочи да планирате бърза и компактна маневреност в ограничено пространство. По-малките размери не изискват и много място за съхранение.

Грижи и поддръжка

От значение е както материята на тапицерията, така и тя да е лесна за изпиране. Обърнете внимание на типа колела и други механизми, които най-бързо се амортизират.

Естетика

Разбира се много важен е и външния вид на детската количка. Той трябва да гарантира безопасност и удобство, адаптация към околната среда. Например, ако само се водите по модата, но живеете на място с много склонове и баири, имайте предвид, че малките колела няма да се справят с подобни функции.

Преди да пристъпите към покупка може да се допитате за помощта до асистент в онлайн магазин за бебешки колички. Най-важното нещо е да се проверят детайлите, които индивидуално засягат вашия случай. Така няма да сгрешите в избора.