Как да премахнете неприятна миризма от животни

Нашите четириноги приятели оставят следите си ​​у дома под формата на ухания. Това е така, защото те живеят с нас в една и съща къща. И докато на едни миризмата не е така доловима, има и такива, чиято миризма може да ни удари в главата още на входната врата.

Почти един на всеки трима в модерните семейства днес има в дома си куче, котка или друг домашен любимец. Всеки знае, че всеки присъствието допринася за замърсяването на домашната атмосфера.

Ако искате бързо да почистите дома и да се отървете от всички неприятни миризми, проследете тези съвети за това как може да премахнете неприятната миризма на животни в къщата.

Без съмнение, за ежедневното почистване на къщата много важно е да се премахне неприятната миризма на животни правилно и навреме.

Това е основният начин да сте спокойни, че имате здравословна среда у дома, няма да отблъснете никой гост още на входа и домашния любимец ще се чувства добре.

В днешния свят, много производители произвеждат голямо разнообразие специални инструменти, които помагат за неутрализиране на миризмата на котки. С помощта на прости налични инструменти също така лесно може да се премахне неприятния мирис на животни.

Ето как:

  1. Мястото, където се изхожда вашата котка или куче трябва да се избърсва с кърпа, напоена с разтвор на калиев перманганат или парфюм или сода бикарбонат или алкохол. Дори ако мястото на животното е обзаведено е необходимо да унищожи всичко старо.
  2. Дори напръскване на замърсените места с ментол, ароматни масла или дори магданоз, или целина може да е от голяма полза и да спаси положението при извънредна ситуация.
  3. Обикновен оцет също помага да се справяме с неприятната миризма. За това е необходимо да се мие пода с хладка вода и да се избърше с разтвор на оцет и вода. След това вече може да се поръси със сол и тридесет минути да се почистване изцяло пода.
  4. Много ефикасно средство за премахване на миризмата на животни са памучни тампони, напоени с амоняк.
  5. Ако промивната вода е с добавка йод, също е възможно да се отървете от тези миризми. Но този инструмент може да се използва само за подови настилки, мебелите могат лесно да бъдат увредени с него.

Надяваме се, че тези съвети да ви помогнат да се отървете от домашните миризми на четириноги приятели. Така тяхното присъствие в дома ще носи само радост.