Правилно ли изпирате белите неща

Всеки човек в дома има нещо бяло. С течение на времето, белите тъкани се захабяват, а тъмните избледняват. Тогава просто ви се иска нещо повече от още един ден за ползването им. Какви грешки допускаме в грижите за белите неща?

Единственият недостатък на бялото е, че тя бързо се замърсява. Така бели блузи, ризи, панталони и пуловери, трябва да се изпират по-често, отколкото други. Ако, обаче снежнобялата блуза е зацапана с грес ​​или сок от цвекло, петното е малко вероятно да бъде отстранено от плата.

Какво трябва да знаем, за да изперем белите неща?

Днес знаем, че е възможно да върнем любимата блуза с девствена чистота, вместо безкористно да хвърлим на боклука.

Нашите баби и прабаби не са имали съвременните детергенти и са изпирали всичко на ръка.

Премахване на пожълтяванията и захабяването по хавлиени кърпи и спално бельо може да бъде много лесно. Най-важното е да спазваме съветите на експерти.

В избелване на бели неща важно е да запазим тъканите, така че с белината трябва да бъдем внимателни. Белината дава добър ефект, но само за известно време. Впоследствие, тъканта се разкъсва и бързо се износва. За да избегнете това, добавете към водата за измиване няколко супени лъжици сода за хляб.

Преди да изпратите елемента, в пералната машина, накиснете го с прах и сапун. Имайте предвид, че е необходимо да се определят допустимата температура според различни тъкани. Някои са убедени, че белите неща трябва да се измиват с топла вода, а други смятат, че е възможно да се използва по-хладка вода. Но нито първата, нито втората теза са верни. З