Правилно ли изпирате белите неща

Всеки човек в дома има нещо бяло. С течение на времето, белите тъкани се захабяват, а тъмните избледняват. Тогава просто ви се иска нещо повече от още един ден за ползването им. Какви грешки допускаме в грижите за белите неща?

Единственият недостатък на бялото е, че тя бързо се замърсява. Така бели блузи, ризи, панталони и пуловери, трябва да се изпират по-често, отколкото други. Ако, обаче снежнобялата блуза е зацапана с грес ​​или сок от цвекло, петното е малко вероятно да бъде отстранено от плата.

Какво трябва да знаем, за да изперем белите неща?

Днес знаем, че е възможно да върнем любимата блуза с девствена чистота, вместо безкористно да хвърлим на боклука.

Нашите баби и прабаби не са имали съвременните детергенти и са изпирали всичко на ръка.

Премахване на пожълтяванията и захабяването по хавлиени кърпи и спално бельо може да бъде много лесно. Най-важното е да спазваме съветите на експерти.

В избелване на бели неща важно е да запазим тъканите, така че с белината трябва да бъдем внимателни. Белината дава добър ефект, но само за известно време. Впоследствие, тъканта се разкъсва и бързо се износва. За да избегнете това, добавете към водата за измиване няколко супени лъжици сода за хляб.

Преди да изпратите елемента, в пералната машина, накиснете го с прах и сапун. Имайте предвид, че е необходимо да се определят допустимата температура според различни тъкани. Някои са убедени, че белите неща трябва да се измиват с топла вода, а други смятат, че е възможно да се използва по-хладка вода. Но нито първата, нито втората теза са верни. За добро почистване на бели тъкани трябва топла вода.

Ако искате да сте добра домакиня, разберете за фирма почистване на апартамент с препарати.

При много мръсно пране, трябва да добавите към пет литър 3 супени лъжици водороден пероксид.

Ако решите да миете на ръка нещо бяло, използвайте топла вода в първото изпиране, а след това студена.

Снежно бели материи имат предпочитания не само по отношение на прах за пране, но и при сушене на директна слънчева светлина.

Едно важно правило да се спазва всеки домакиня е – никога да не поставяте в пералната машина, заедно с бялото всичко, дори да има съвсем малка картина или рисунка.