Не са важни обиколките, а формите

Колкото и пищни форми да имате, целулита не прощава и не пренебрегва никого. Той може да ви издаде на плажа, около басейна и дори в офис средата, когато сте с по-ефирна ризка или фин панталон. Не позволявайте това да се случи, а за целта не спирайте „войната“ с него.

Предлагаме ви няколко изпитани техники от специалисти, наред с всички неща, които вече знаете за борба с целулит. Добре е винаги да имате едно на ум и щом става дума за портокаловата кожа да включите всичките имения, познания и търпение. Повярвайте и резултата няма да закъснее.

Специалистите от край време твърдят, че за да има ефект от един козметичен продукт срещу целулит, той трябва да е съчетан и с правилен начин на хранене, с постоянен спорт и масажи, бихме добавили ние.

Важно при Антицелулитна терапия и антицелулитните кремове е не само състава на продукта, но и това как се нанася. По-голям ефект има, когато бива нанасян с поне 5 минутен масаж, но това определено не е всичко.

Специалисти в борбата с портокаловата кожа, козметики и медицина са на мнение, че преди да се нанесе масажен крем кожата трябва да е добре почистена. Ето, защо пилинга е идеално решение. Може да ползвате ексфолиант за тяло и само с няколко движения да направите дневната си процедура.

Преди да започнете третиране на единият крак е добре да го вдигнете на високо. Седалката на стола е практичен и удобен вариант.

Обхванете коляното от двете страни с длани, а след това плъзнете ръцете към бедрото. През цялото време натискайте леко с масажни движения. Направете 20 приплъзвания.

Идва ред на обхващане на коляното, при което с палците на двете ръце може да масажирате, а останалите пръсти да са на задната част от бедрото. Движенията се повтарят многократно до усещане на леко изтръпване.

Подобен масаж правите и на двата крака в рамките на 20-30 минути и всеки ден.

Масажът се изпълнява стъпка по стъпка, без да се бърза и с нанасяне на крема срещу целулит. Не забравяйте и, че антицелулитната терапия има най-мощен ефект, когато крема бива нанасян поне 2 пъти на ден и в продължение на един-два месеца.