Митове за оптимизация на сайт

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процес, който в крайна сметка позволява на вашия сайт, да имат по-висока позиция в първа страница на класиране. Въпреки това, с който и да е метод за оптимизация на търсачки (SEO), митове за това как даден метод изплува на повърхността. Ето и някои от най-разпространените митовете, които обграждат SEO-то.

Какво е SEO?

Потребители, които използват интернет, обикновено търсят да намерят информация или да правят покупки. Никой не търси по-далеч от първите 30 резултати на търсачките, т.е. първите 3 страници с резултати от търсенето. Процесът на SEO включва активно оптимизиране на сайт, тъй като подобрява вътрешните и външните аспекти, за да се понижи топка на трафика на сайта получаван от търсачките.

Митове за оптимизация според eXtremeSEO.

Използването паяци предотвратява сайтове от обхождането (прихващане)

Това не е вярно, тъй като Google все още е в състояние да обходи външните входящи връзки. За да спрете успешно обхождането на сайта добавите функция на парола за вход на определени страници на сайта си. Въпреки това с помощта на файлове ще помогнете на паяците ефективно при обхождането.

Свързването с доминиращи сайтове ще увеличи популярността

Свързване на вашия сайт с доминиращи, популярните и добре познати сайтове няма да увеличи популярността на вашия сайт. Ако това е така всички уебмастъри и собственици на уебсайтове ще опитат този подход. Въпреки това връзки, сочещи към вашия сайт на доминиращи и популярни сайтове е добро и ще подпомогне за вашата оптимизация.

Използването на една и съща дума много ще подпомогне на оптимизацията на сайта

Ако използвате ключови думи, твърде често на дадена страница, търсачките повече от вероятно ще отбележат страницата като спам. Това ще работи неефективен в подпомагането на оптимизацията.

Plugins позволява на блоговете да се превърнат в автоматичен режим на оптимизация

Plugins, не позволяват да се смесват блогове с различни формати. Ако все пак искате SEO режими е по-безопасно да го направите ръчно и да оставите плъгини да направи необходимите роли.

По-високи названия на страницата означават, че сайта има по-голям шанс за класиране

Индикаторите Page Rank не разполагат с връзка или влияние върху резултатите от търсенето на страници (SERP). Page Rank е индикация инструмент, кръстен на Лари Пейдж, един от основателите на Google и дава представа за популярността на даден сайт в световната мрежа.

H1 тагове, добавени към Вашите ключови думи ще помогнат със SEO

Header тагове не поддържат процеса на SEO по някакъв начин, но все пак H1 тагове не влияят пряко върху процеса на оптимизиране.

Търсачката може да пълзи по сайтовете с флаш приложения

Сайтове кодирани изцяло с Flash не предизвикват проблеми за SEO като търсачките не могат да пълзят през Flash толкова ефективно, колкото през друг програмен код. Flash причинява бариера за SEO и е силно препоръчително да се избегнат приложенията му, ако искате вашия сайт да следват всички SEO изисквания и насоки.

Главни и подчертани ключови думи в съдържанието са СПИН в SEO

Този метод за увеличаване на оптимизация върши работа, но до известна степен. Ако бъде направен правилно не е спам. Въпреки това, някои търсачки не вземат под внимание фрази / думи с удебелен шрифт.

Още ключови думи в заглавията на страниците ще помогнат на оптимизацията

Това се счита за спам и не може да помогне на оптимизацията на вашия сайт. Ако вашият бизнес е в по-малко конкурентна област този метод може да е в състояние, но може и да не издържи.

Оптимизацията е бърз процес

Процесът на оптимизация е навременен процес и може да отнема месеци, преди да се види увеличение на резултатите от търсенето. SEO изисква чести прегледи и актуализиране на съдържанието в рамките на уеб страниците, а това отнема поне 3-4 месеца.

Ключовите думи трябва да са с плътност между 5% – 8%, но пак се препоръчва тази стратегия да се извършва от SEO компания като eXtremeSEO.