Идеи за декор на дома

Всяка домакиня иска да има кухня в къщата и добре организиран хол. Поради неуспешното планиране, много жени просто страдат от неудобства и цялото семейство се събира в кухнята. Необходимо е да планирате пространството така, че да е удобно да вечеряте заедно и да приемате гости. За тази цел в дадената област се разпределят няколко зони: работни и трапезарии.

Всичко в апартамента трябва да бъде свързано с обща идея. Нещо в интериора трябва да се комбинира. Подобно единство може да помогне за постигането на декор: вази, картини, лампи, абажури и т.н.

В провансалския стил се използват дърво, камък, растения, текстил.

В английската класика – различни завеси, покривки за легла, одеяла и възглавници.

Много декор и елементи могат да бъдат направени сами.

Създаването им:

– трябва предварително да определите местоположението;

– да изберете необходимата цветова гама;

– идентифицирайте орнамента;

– решете, каква техника да изпълняват.

По този начин, не забравяйте да запомните, че ако изберете орнамент, той трябва да бъде подобен, с текстуриран модел върху завеси, покривки за мебели или тапети.

Ексклузивна декорация може да създадете със собствените ръце. Това изобщо не е трудно. Необходимо е само да приложите избрания шаблон с молив в основния цвят и внимателно да очертаете контур с четката и да оцветите средата на детайлите.

Може да направите амулети или лампи под формата на стари лампи. Ако имате стара лампа върху стъклото, може да боядисате със златист цвят. Така ще получите много оригинално нещо.

Дори обикновена чиния или захарна купа може да се превърне в декор. Достатъчно е да се отдадете на въображението си и такива неща ще променят лицето на цялата къща. Така самите обекти ще намерят нов живот. Ако искате да поставите рисунка върху чиния, трябва само да вземете медицинска спринцовка, да я напълните със силиконов уплътнител и да приложите модел, като я изцеждате много бавно и внимателно. След като продуктът изсъхне, може да изтриете прахта.

Може да украсите очила и други продукти. За да направите живопис върху стъклото, най-важното е да купите специални супер силни бои. Нанесете ги директно от епруветката и сами измислите модел.

Ако имате стар апартамент, който се нуждае от разчистване, погледнете на този адрес: https://www.konkurenti.com/razchistvane-na-star-apartament-v-plovdiv.