принтер, скенер, факс

Избор на принтер със скенер и факс

Скенерът е електронно механично устройство, предназначено да преобразува графичната информация в компютърен изглед за последващо редактиране и отпечатване.

Когато избирате домашен скенер, трябва да разберете, че това е много отговорен и сериозен въпрос. Тук основното е да изберете модел, който да отговаря на зададените от Вас параметри, тъй като скенерът е нещо, което не може да бъде надстроено, за разлика от компютъра. Ако просто трябва да сканирате текста за по-нататъшно редактиране, може да закупите всеки евтин модел скенер. Но най-добрият вариант би бил плосък скенер, който е най-удобен за използване.

Обърнете внимание и на оптичната разделителна способност на скенера и неговата скорост. Обикновено оптична резолюция от 300 dpi е достатъчна за сканиране на текст. За сканиране на цветни изображения се нуждаете от скенер с малко по-различни характеристики – HP Лазерен принтер, LaserJet Pro MFP M254dw.

Разделителната способност на скенера е интерполационна и оптична. Цветното предаване също е важен параметър на скенера, който се характеризира с дълбочината на цвета.

Този параметър е много важен, когато искате да сканирате цветни изображения. Минималната стойност за цветопредаване е 24 бита. И накрая, обърнете внимание на вида на връзката, тъй като в момента има много различни интерфейси.

Как да изберем принтер и факс с някои функции.

Достатъчно е просто да изберете факса, който най-добре отговаря на интериора на офиса. Неговите допълнителни функции, като гласова поща, памет, технология за печат не са всичко в миналото.

Сега се обръща внимание на всички параметри на факса за максимална ефективност на работата. Първо отговори на въпроса, имате ли нужда от факс? Днес видео разговорите, електронната поща и т.н. са широко разпространени, които са много по-ефективни от факса. Но основният апарат за предаване на документи все още остава факс машина.

Технологията за печат на факсове се подобри значително през последните години, вместо обичайния печат върху термо хартия, сега се използва мастилено-струен печат, което позволява цветно отпечатване.

За постигане на висококачествен печат, производителност и ниска цена позволяват лазерен печат. По традиция съвременните факс апарати могат да бъдат разделени на многофункционални и монофункционални. Монофункционалните факсове имат основен набор от функции, които ви позволяват да изпращате и получавате факсове, както и да извършвате просто копиране на листове.