премахване на плесен

Най-добрият начин за премахване на плесен

Най-доброто лекарство срещу мухъл са химикалите, които съдържат хлорни или борни съединения. Има и универсални средства, с които могат да бъдат отровени всякакви гъби или конкретен тип плесен. Вярно е, че за да ги използвате, трябва да разберете точно с какво се занимавате. Това не може да го направите, без да се консултирате със специалист.

Стените на мухъл се обработват с химикали в следния ред:

Осигуряват добра вентилация на помещението по време на обработката на стените (таван, мебели и др.);

Откритата област с гъбични лезии се намокря с вода – за да се предотврати масивна емисия на спори във въздуха;

Засегнатата област се третира с химически агент срещу плесен и мухъл. Освен това, почистването трябва да се прави не само там, където има видимо поражение, но и около 1 метър извън неговите граници във всяка посока. След изсъхване на третираното място, почистването трябва да се повтори още 1-2 пъти;

С помощта на метална четка, нож, стъргалка или друг подходящ инструмент, отстранете видимата плесен, безмилостно отстранете всички слоеве, които са повредени: лак, тапет, боя, мазилка и т.н. Ако гъбата е проникнала дълбоко в материала на стената или мебелите, може да се опитате да приложите препарат, който прониква през хифите, дълбоко в материала и го разрушава. Ако това не помогне, ще трябва да почистите и промените засегнатия район като цяло (или да изхвърлите засегнатите мебели). За последното от полза ще са ви услугите на фирма по безплатно изхвърляне на стари мебели.

След пълното оголване на засегнатия участък, местата трябва да бъде третирани със защитни агенти и добре проветрено помещение. По-добре е да не ги използвате за ден или два, ако е възможно.

Изтритите елементи, засегнати от плесен, трябва да бъдат унищожени – най-добре е да ги изгорите.

Универсалното средство за премахване на мухъл на трябва да е преди всичко мощен, но ефектен елемент!