Народни лекарства за хлебарки

Народни лекарства за хлебарки: как да се отървем от насекомите завинаги

Дори и най-чистата домакиня не е имунизирана от появата на неканени наематели, хлебарки. Тези неприятни насекоми могат да се появят, както в нова сграда, така и в старинен дом. Хлебарките са не само естетически проблем, но и механични преносители на различни инфекции и затова са особено опасни в домовете, където живеят малки деца и болни хора.

Има ли ефективни народни средства за пръскане на хлебарки?

Днес ще говорим за това как ефективно да се отървете от хлебарки с помощта на народни средства, както и какво да се направи, така че малките незаконни жители да не се появяват във вашата къща.

АМОНЯК

Може бързо да се отървете от вредителите, като използвате обикновен разтвор на амоняк. Факт е, че хлебарките имат фино развито обоняние и острата миризма на амоняк е просто непоносима за тях.

Използването на инструменти е много просто:

разредете чаена лъжичка амоняк в литър вода и разбъркайте добре;

с помощта на гъба или мека кърпа третирайте всички повърхности в къщата с получения разтвор: врати, радиатори, подове, мебели и др.

Препоръчва се, такава процедура да се извършва веднъж седмично до пълното изчезване на хлебарките.

Важно е! Представеният метод да е най-хуманен, тъй като вредителите не умират, а мигрират.

Следователно можете да го използвате само ако живеете в частна къща или в страната. Ако живеете в апартамент, хлебарките просто ще се преместят при съседите ви.

БОРНА КИСЕЛИНА

Може да премахнете хлебарките с борна киселина. Това вещество е ефективен дезинфектант и може да се използва, дори за перорално приложение. И така, ако за човек това е напълно безопасно, то за хлебарката е реална заплаха за живота.

В малки дози борната киселина причинява тежка интоксикация при вредители, а в големи дози – парализа и смърт. Съществуват няколко начина за приготвяне на народно лекарство за хлебарки с борна киселина.

Метод 1

Сварете среден картоф и едно пилешко яйце. С вилица внимателно намачкайте жълтъка и обелените картофи. Смесете получената маса с 40 г борна киселина до гладка смес.

От получената тестена маса оформете малки (с размер на грахово зърно) топчета и ги подредете на места, където се натрупват вредителите. Това са местата под мебели, близо до хладилника, кошчето за боклук, в банята. След известно време (около седмица), съберете всички топчета и подгответе нови.

Метод 2

Смесете брашно, гранулирана захар и борна киселина в равни пропорции. Добавете към „чинията“, така че да се получи пластмасова хомогенна маса. По същия начин, както при предишния метод, разточете топки тестото и ги разпределете в целия апартамент.

Метод 3

Поръсете отгоре малки парченца хартия или плоски чинии за еднократна употреба със захар и борна киселина. Поставете листата в целия апартамент, така, че да не ви създават неудобства. Така, например под шкафове, хладилник, газова печка, баня и т.н.

Метод 4

Разтворете няколко супени лъжици захар и същото количество борна киселина в чаша вода. Налейте напитката в плитки пластмасови чинии и поставете там, където насекомите са свикнали да пият вода. Това може да са места като банята и близо до мивката в кухнята. След всяка употреба на мивката или ваната, избършете я старателно със суха кърпа, така че, желаейки да утолят жаждата си, хлебарките да пият от отровените купички с вода.