малки чанти

Защо дамските малки чанти не излизат от мода

Знаете ли кои чанти, които никога не излизат от мода?

Известната Коко Шанел каза, че за да бъде една жена незабравима, тя винаги трябва да е различна. Ето защо съвременните жени гравитират към постоянно пазаруване, докато през цялото време са изправени пред един и същ проблем – нищо за носене.

Дизайнерите пускат нови колекции, представят атрактивни гардеробни и всичко това по лъскавите страници, витрини и онлайн магазини. И, как можете да устоите, тогава?

За да спрете окончателно да трансформирате парите в тоалети, трябва да научите важната истина и да отдадете предпочитание на класическите неща и аксесоари. Тези, които не са излезли от мода в продължение на много години. И днес ще засегнем темата за чантите.

малки чанти

7 вида чанти за всички времена

No 1: Малки чанти. Това са малките дамски аксесоари, които се носят на рамото. Често дръжката им може да се махне или е толкова дълга, че може да пресича гърдите и по този начин да освобождава ръцете. Интересни са моделите, както в кръгла форма, така и в правоъгълен дизайн. Продуктът ще пасне, както на дънки, така и на коктейлна рокля. Малките чанти си остават един стилен и универсален моден аксесоар.

No2: Малки чанти тип портмоне. Те също си имат няколко предимства едновременно:

малък размер;

способност да се носи само най-необходимото;

изображението не е претоварено с ненужни детайли.

Такава дамска чанта може да се използва като елемент, както на вечерна рокля, така и за всеки ден, когато трябва да поставите някъде ключовете от къщата и мобилния си телефон.

малки чанти

№ 3: Пазарска чанта. Опция за тези, които се нуждаят от много неща през деня. Този модел има правоъгълна форма и широки дръжки със средна дължина, които могат да се носят в ръцете или на рамото. Тук е важно да се разбере, че такъв модел е разрешен в комбинация само с равни обувки.

малки чанти

No 4: Бизнес модели елегантни дамски чанти. Тази категория включва продукти с твърдо, стабилно дъно, две дръжки и минимум декоративни елементи. Такъв аксесоар трябва да се носи или в ръцете, или на свивката на лакътя.

No 5: Плажни или плетени чанти. Това са обемните чанти с дълги дръжки, които най-често или изобщо нямат закопчалка, или са покрити с копче или вшит магнит. Тяхната красота се крие в това, че могат да поберат много елементи в себе си. В такава чанта може да сложите от козметична малка чанта до обяд.

No 6: Уикенд чанти. Името подсказва, за какво е предназначен този модел. Това е чанта, напомняща на куфар за пътуване, но с подплатени стени и изкусен декор. За разлика от спортните модели, подобни продукти са елегантни и подходящи за краткосрочни бизнес пътувания или тренировъчни униформи, които трябва да носите със себе си през целия ден.

No7: Мини малки чанти с верижка. Какво повече може да окачвате от един компактен, но елегантен модел. Той е идеален за вечерни събития. Дръжката й ще пасне удобно на рамото, но в същото време малкият размер на аксесоара няма да може да отвлече вниманието от елегантната рокля.