Почистване на мазето с най-различни цели

Определете, за какво искате да използвате пространството в мазето!

Има толкова много начини хората да използват своите мазета. Тези места може да служат като функционална зона за цялото семейно пространство или медийна стая, детска стая за игри, домашен офис и пр. Такова място може да служи и за допълнително място за съхранение.

В него може да поместите наистина всичко, което бихте искали да задържите. Така, трябва да знаете как точно искате да го използвате, както и да се отърве от всичко останало, което не допринася за тази цел. Добре е да имате ясна представа за това как бихте искали да функционира и как бихте искали да изглежда, когато приключите.

Разхвърляното

Говорили сме за това много пъти преди, но преди да се организирате винаги започваме с безмилостно претрупване. Мазето не трябва да бъде място, където всички неща могат да отидат и там да си „умрат“. Време е да се отървете се от всичко, от което не се нуждаете. За целта, използвате преместете онези предмети, които принадлежат другаде в къщата. Всички онези рафтовете и чекмеджетата, които са отрупани, с какво ли не чакат реда си. Време е да освободите пътя им за добро дълбоко почистване на всички рафтове и чекмеджета. Можете да откриете и много повече съвети и идеи за разхвърляното си мазето тук в страниците на –  Kostovi.bg.

Чистота

Разхвърляното пространство винаги е по-трудно да се почисти от организираното пространство. Така, ако мазето ви е с малко повече прах и допълнителни паяжини, такива трябва да бъдат почистени. Започвайки от горната част на стаята, изчистете паяжините от ъглите, почистете осветителните тела и измийте стените, ако е необходимо. Обезпрашете всички повърхности, като отново се движите се отново отгоре надолу. Ако имате прозорци в мазето, измийте ги, както и следите на прозорците и щорите. Почистете покрай первазите и завършете с прахосмукиране или поне старателно измитане на пространството. Дълбоко почистете килимите и осигурете добро почистване на всякакви твърди настилки.

Украсете

След като сте готови, е време да добавите някои декоративни щрихи, за да направите пространството свое собствено! Сега просто трябва да останете с предмети, които наистина обичате! На този етап може да откриете, че все още има предмети, за които нямате място и може да се наложи да направите малко допълнително прочистване. Винаги може да разчитате на услуги за почистване на мазета с фирма Костови.

Сами виждате, колко много неща могат да допринесат за обновяване и освежаване интериора на занемареното мазе. Дори и без да подменяте мебелите, пространството може да е чудесно организирано и декорирано!