картички

Подаряването на коледни картички е добра английска традиция

Във Великобритания изборът на коледна картички става все по-оригинален. Традицията за изпращане на коледна картичка, около празника датира от викторианската епоха във Великобритания.

Местните, така са свикнали, че досега, в навечерието на празника, британците изпращат опаковки с пощенски картички с пожелания, а тези, които получават, гордо излагат на видни места в домовете си. Така всяка получена честита, става като забележителност, която краси дома дни преди и след големите новогодишни празници.

Благотворителност в една картичка

Ако все още спазвате тази сладка традиция – разменяте коледни картички със семейството, близки и приятели, тогава е време да си набавите колекция с пожелания и коледни картички.

Откъде да намеря коледни картички с пожелания

В наши дни необятния свят на Интернет предоставя неограничени възможности. Има стотици и хиляди сайтове за картички с пожелания за всеки повод и всяка възраст. Така, например в един голям портал, какъвто е Kartichki.bg всеки може да намери чудни пожелания в стих, проза, рими и картинки за малки и големи.

Може да изпрати по Skype, Viber, Watsap, Masanger, e-mail и други канали. Възможно е и да препише текста, върху реална хартиена честитка и да прикачи към вече избран подарък. Всичко това, прави по-лесно и възможно изпращането на пожелания до любими, уважавани, близки и далечни хора.

Какво още трябва да знаем за хартиените картички с пожелания

Няма да изненадате никого с обикновен лист хартия. Ето, защо на пазара вече има 3D картички с коледна и новогодишна тема. Това прави самите поздравителни картички, персонални, според вкус, текст, шрифт и изображения.

Покупка на Коледни картички

Купуването на пощенски картички може да се комбинира с благотворителност. Това е време да се помисли за нуждаещите се по Коледа. Много онлайн магазини са специализирани точно в това. Така може лесно да купите винтидж картички, а приходите от продажбата да отидат за благотворителни организации, които помагат на възрастни хора, деца и хора с болестта на Алцхаймер. Цената на пощенската картичка не се различава от пазарната. В такива, често е включена доставката, чиято цена зависи от сумата на поръчката.

Училищни рисунки за производство на коледни картички

Детската рисунка става основа за идеи и коледни картички на много места по света. Тази гениална идея е, в това, че биват вземани детските творения, рисунки и биват отпечатвани. След това под формата на картички те се предлагат на пазара, където се правят предложения на родителите да ги купят, за да пожелаят на приятелите и семейството си Весела Коледа и Нова година. Така училищата печелят пари за своите нужди или допринасят в някои благотворителни фондации.

Изненади от Дядо Коледа

Идеята на подобен проект може да се представи по следния начин: „Приемаме произведенията на изкуството на всяко дете, дигитализиране изображението, от което след това се произвеждат 12 красиви коледни картички с пожелания.

Художниците и техните родители получават ексклузивен комплект от качествени коледни картички, отпечатани отпред с техните дизайни и на гърба с тяхното име и номер на училище или име.

Уебсайтовете за картички като https://kartichki.bg/ предлагат коледна картички с уникални пожелания и картинки.

Всеки може да си избере такива, за да поздрави най-скъпите си хора, независимо, в какво се измерват разстоянията – километри, мили, години или часове със скоростта на светлината!

Снимка: kolednikartichki.com