Почистване на мазе и таван

Мазетата на домовете и офисите са големи пространства под големи сгради, които могат или не могат да имат специално предназначение. В тях могат да се помещават офиси, складове, технически кабинети, малки складове и др. И следователно мазетата трябва да се почистват редовно и навреме.

Първият етап на почистване на мазето

Причини за почистване на мазето

Някои собственици на бизнес центрове, търговски зали и други подобни сгради смятат, че почистването в мазета не е необходимо – особено ако нямат важни помещения и складове. Това е погрешно и опасно мнение. Редовното почистване на мазета е необходимо по няколко причини едновременно:

инженеринг за безопасност. Неизползваните мазета често включват ненужни неща, празни контейнери и много други. Всичко това замърсява пространството и може да причини пожари;

увеличаване на използваемата площ. След като разглобите мазето и го усъвършенствате, можете да получите допълнителен етаж – това често се използва от търговски центрове;

ако техническите помещения са разположени по-долу, тогава почистването ще увеличи тяхната достъпност за специалисти, възможните ремонти ще се извършват без допълнителни затруднения.

Това са основните причини, поради които почистването на мазето става необходимо и важно. Има и други, но по-малко очевидни. Такива са, например нежелани, но реални заселвания на гризачи.

Характеристики за почистване

Сутеренът е етаж, който има етаж под нивото на земята. И почистването в него има няколко функции наведнъж:

възможна липса на осветление. Ако мазетата не са обитавани, тогава може да няма светлина на тези места и тогава за почистването ще е необходимо допълнително да се окачат лампи, оловни проводници и др.;

лоша вентилация, липса на удобни условия за дълъг престой на хора. Въздухът на мухъл, липсата на кислород, твърде високите или твърде ниските температури усложняват процеса по измиване и почистване;

сложното оформление и необходимостта от много чиста работа, когато става въпрос за технически помещения.

Почистването на мазе е по-трудно от почистването на апартамент или офис. На първо място, поради неподготвеността на самия под за такава работа.

Необходимо оборудване

Почистването на мазето е невъзможно с голи ръце, както всяко друго почистване. Освен това списъкът с необходимия инвентар варира в зависимост от нивото на подобрение на подземния етаж, неговата площ и други неща.

Разновидности в почистване на мазе

Почистването на сутерена се извършва по различни графици, в зависимост от спецификата на тяхното използване. И също така се различава по видове.

Нашите служители са опитни във всички видове почистване на мазета. Цените на услугите са винаги изгодни, а напускането на оценителя и екипа е светкавично. Ако мазето във вашата сграда изисква почистване, тогава можете да ни се обадите по телефона и да го поръчате в удобно за вас време. По-долу са прегледи на нашата работа.

Източник: Район София