иновациите

Как иновациите в опаковките влияят на електронната търговия

Как иновациите в опаковките могат да преодолеят предизвикателствата при електронната търговия

Каква е ролята на иновациите в опаковките за подпомагане нововъзникващите търговци на дребно и това да преодолеят най-големите си предизвикателства при електронната търговия. Как такива могат да изградят доверие у клиентите?

Моделът на веригата за доставки производител-дистрибутор-търговец, който съществува от десетилетия се преоткрива и преустройва с възхода на електронната търговия.

Традиционният „момент на истината“ от две точки

Това е моментът, когато потребителят избира продукт и го купува, след което се прибира вкъщи и го използва. По този начин може да се разшири до поне пет точки в модерното пътуване на клиента.

С онлайн магазин Hali.bg може да започнете своето виртуално пазаруване.

И така, всичко започва с проучване на продукт и избор на стоки, преди разопаковането им. След това изживяване, използване и изхвърляне на продукта и накрая активно ангажиране с марката и/или преглед на артикула, което (в идеалния случай) превръща клиента в „евангелист на марката“.

Тази промяна предлага големи възможности, но също така представлява сериозни предизвикателства. Например, седем от десетте най-големи компании за потребителски стоки изостават в навлизането на електронната търговия. Това се случва, докато по-малките марки печелят предимство с висококачествени стоки, ниски цени и технологично ориентирано потребителско изживяване.

Примери в световен мащаб:

В момента всеки пети американци (78 милиона) живее в зона за доставка на Amazon за един ден, което само увеличава очакванията за обслужване на клиенти. И така, потенциално, поради желанието на марките да отговорят на тези изисквания, едно от всеки три връщания са свързани с повреда в продукта; стоки с нарушена опаковка; стоки върнати в 14-дневен срок или просто не са били потърсени от купувачите им и са като нови

Стоки с нарушена опаковка

Има много уреди внос от чужбина. Тях може да разгледате и в самия сайт hali.bg. Предвид, че електронната търговия измества тези цели, иновациите в опаковките позволяват на марките и търговците на дребно да поддържат темпото.

Опаковката се развива, за да отговори на нуждите на електронната търговия

Напредъкът в опаковането помага на бизнеса да процъфтява в тази епоха на електронна търговия. По този начин се дава възможност за по-ниски нива на щети, оптимизиране на веригите за доставки, осигуряване на по-бърза доставка на продукти и подобряване на пълномощията за устойчивост.

Например, преминаването от използване на стъклени буркани към пластмасови контейнери. Това може да намали степента на повреда от между 1-3% до само 0,5% – в някои случаи, дори да ги сведе до нула. Освен това пластмасовите буркани са шест пъти по-леки от техните стъклени еквиваленти, което означава по-ниски транспортни разходи.

Все по-често опакованите продукти, като гъвкави торбички и твърди контейнери, ще трябва да преминат спецификациите на Международната асоциация за безопасен транзит (ISTA), като например протоколите ISTA-6, определени от Amazon. ISTA тестовете поставят опаковките, през строгостите на системата за доставка на колети, като изпускане, вибрации, температура и влажност и оценяват дали те предпазват повреда, намаляват отпадъците и подлежат на рециклиране.

По-общо казано, това разкрива посоката, в която се насочва опаковката за електронна търговия. Тя ще има по-малко от нея, ще бъде по-устойчива и ще бъде подходяща за конкретната цел на директна доставка до потребителите.

Търговците на дребно реагират на тази промяна, като инвестират в технологии и стратегически партньорства, които подобряват техните предложения за електронна търговия, оптимизират веригите им за доставки и намаляват времето.

Междувременно нововъзникващите марки се възползват от новите възможности, предоставени от електронната търговия и технологията за опаковане, която я поддържа.

Виждаме, също така иновативни употреби на опаковки, за „уау“ ефект у купувачите и това да се изгради доверие, сред клиентските бази.

Интелигентните опаковки, включват сканирани баркодове и QR кодове за насърчаване на ангажираността на потребителите и изграждане на лоялност. Освен това, технологията съществува за марките да проследяват пътуването на отделните продукти, като същевременно оптимизират вътрешните вериги за доставки и предпазват от фалшифициране.

В заключение:

Все повече се убеждаваме, колко важна е ролята на опаковките, както в електронната търговия, така и във физическите магазини на редица бизнеси.

Електронната търговия става все по-нарастваща и дава все по-големи възможности. За да научите повече за това, как се променят очакванията на потребителите и как опаковката може да ви помогне да успеете онлайн, може да изтеглите и продуктите в Hali.bg