Почистване на тавани и мазета – колко струва и как се определя цената

Мазето и тавана са полезни помещения за всяко жилище. Осен, че с тях може да се разчита на допълнително място, което може да бъде проектирано по индивидуални стандарти и желания, то може да служи и за място за съхранение на някои неща.

И като заговорихме за това, че мазета и тавани могат да служат за стаи като работилници, кабинети, спални, офиси и други кътчета, то те могат да съхраняват зимнина, детски колички, велосипеди, атрибути за даден спорт или хоби.

Уви, тези терени изискват и периодично почистване на тавани и мазета

И така мазетата в София рядко са във вида, в който стопаните им биха искали. Ето, защо когато купувате имот, помислете, заглеждали ли сте в мазето. Знаете, че към апартамента има такъв терен, но не сте се замисляли, в какво състояние е или какво съдържа вътре.

В голям процент от случаите на таванското или в мазето се оказва, че има страшно много вещи и дори боклук останал от предишните собственици. И така, нужно е да отделим ресурс и време, за да пригодим мазе или таван, както искаме. Най-добрият подход в това е като наемете фирма. Такава ще се погрижи за лесното и бързо почистване на тавани и мазета.

Колко ще струва почистване на мазе с фирма?

Това се определя цената е от важните въпроси, отговорите, на които ще намерите тук, в тази статия.

Фактори, влияещи при определяне на крайна цена за почистване на мазе в София

Най-важния въпрос, който клиентите винаги си задават е колко струва почистване на тавани и мазета. Това е от значение, защото най-често стопаните на имота са планирали и основен ремонт на дома. Това от какви фактори се влияе цената на услугата и как те оказват значение при формиране на цената, вижте сега:

Достъп за паркиране в деня на почистване на тавани и мазета

Всеки, които иска да зави тази услуга, трябва предварително да осигури място за паркиране на превозното средство в деня за почистване от фирмата? Идеята е да може да се паркира възможно най-близо до входа, на разстояние около 10 метра и по-близо. Колкото по-голямо е разстояние толкова и цената на услугата става по-висока, защото се усложнява процедурата.

Квадратура на тавана или мазето

Има значение от това, колко голямо е мазето? Този фактор също определя крайната цена. Ако не знаете с точност, поне трябва да имате приблизително размерите на помещението. Измерват се дължина и ширина.

Колко боклуци има за изнасяне?

Още един определящ фактор в почистване на мазе или таван е до колко е пълно с отпадъци. Ориентир в това дали е на половината, над половина или под половината от терена на помещението има важна роля.

Вид отпадъци

Какви отпадъците има в мазето или на тавана. Такива могат да се разделят на типове като:

Строителен отпадък;

битов отпадък;

дребни предмети и вещи;

едри предмети, стари мебели и други битови неща;

големи или средно големи предмети;

дребни боклуци, които най-често се събират в чували.

Понякога се налага изнасяне на буркани със зимнина, демонтаж на стелажи и пр., което може да покачи цената.

Още едно важно нещо е това дали има желязо и метални предмети в огромно количество. Това от своя страна може да намали цената за почистване на тавани и мазета.

В заключение:

Като цяло щом заговорим за определяне цената на услуга почистване на тавани и мазета в София, такава може да варира и според това дали става дума за едно помещение и горе изброените фактори, както и останалите детайли.

Фирма depo.bg прави предварителен безплатен оглед на мястото и тогава може да посочи цена за почистването. Това може да се случи и без оглед, но с предоставени от клиента описание и снимки на помещенията.

Не се колебайте да потърсите професионалното мнение на екипите, като се свържете с тях на посочените телефони за контакт.