Ето, как детската стая влияе на детската психика

Детската стая е пространство, в което вашето дете ще расте и ще се развива. Декорът на стаята ще повлияе на бебето. Помислете, колко е важно една стая да бъде красива, безопасна и удобна? Затова планирайте изхвърляне на стари мебели цени.

Детето ви трябва да се чувства и расте щастливо

Допълнете интериора със свежи цветя Аквариумът също ще изглежда хармонично. Тези части от дивата природа са не само красиви, но и освежават и пречистват въздуха в помещението.

Изберете цветя, които носят здраве

Има някои видове, които укрепват имунната система, подобряват съня, правят ви събрани и т.н. Това са цитрусови дървета. Проверете, дали растението не е отровно.

Ако имате две или повече деца, тогава ще има специални препоръки за подреждане на стаята. Визуално разделете пространството в стаята. Ако има две деца, всяко има своя собствена половина от шкафа, маса, легло, отделения за книги и играчки. Още по-добре е да залепите различни тапети в две части на стаята.

Всички декоративни елементи трябва да са уникални за всяко дете

Именно този подход ще даде възможност на всяко дете да се развива индивидуално, да живее свой собствен живот. Ако искате да си купите двуетажна детска кошара, изберете такава, при която горният етаж е по-висок.

За да създадете холистично, хармонично пространство, в което вашето бебе ще живее, ще трябва да вземете предвид много фактори. Вложете не само материални средства, но и много енергия и любов. Щастливото детство на малчугана си заслужава.

Изберете заедно семейни снимки с усмихнати лица. Закачете ги в стаята. Всеки ден те ще настройват веселото настроение.

От детството детето трябва да се научи да се грижи за някого. Нека избере това, което му подхожда най-добре. Може да е аквариум с рибки. Естествени цветя. Кошница за котенца.

Ключът към здравата психика на детето са положителните емоции, които интериорът на стаята, всички предмети и мебели предизвикват у него. Основните качества на мебелите трябва да са функционалност, надеждност и пропорционалност, неутрален цвят. Не купувайте веднага мебели за „възрастни“.

Детската стая е вълшебен свят, нека живее по свои собствени закони!

Струва си да се обърне специално внимание на осветлението – то влияе върху вътрешното състояние на детето. Можете да се консултирате с експерти относно светлинното решение. Цветовите предпочитания на детето се променят с възрастта. Бебетата обичат ярки, топли цветове. По-големите деца харесват зелени и сини тонове. По-добре е да направите меки цветови преходи, контрастиращите дизайнерски опции причиняват дискомфорт на психиката.

Детската стая за всяко дете е не само неговото местообитание, а цяла вселена. Тук се развива творческото му въображение, трудовите умения, тук се залагат бъдещият характер и способности на възрастен. Учените са установили, че в детството човек прави повече открития, отколкото през целия си бъдещ живот. Ето, защо е толкова важно психологическото комфортно състояние на пространството, където ще израства вашето дете.

Източник: chistachi.bg