5 начина да наемете екип за почесване на терени или да накарате мъжа си

5 начина да наемете екип за почесване на терени или да накарате мъжа си

Първоначално много жени упорито и смело носят „знамето на отчаяна домакиня“, но с течение на времето много от тях започват да се уморяват просто нереално, особено ако работят не по-малко от съпрузите си. В този случай всичко изглежда така, сякаш съпругата е на втора смяна след работа.

Знаете ли, обаче, че има начина да обучите съпруга си да помага в къщата?

За да избегнете някаква криза в брака по този повод, най-добре е да съставите определен план за действие и да разработите специална схема. Последната трябва да помогне не само като мотивира мъжа ви да помага в домакинската работа, но и да установите мир и баланс в брак. Разбира се това е много важен момент в живота на всяка двойка.

Винаги може да се доверите и на експертите от фирма за почистване на терени – dvorove.com. Ето и как изглеждат нещата в няколко стъпки:

  1. Обяснете на мъжа си, колко често и как да изпълнява новите си домакински задължения

Ако той не е свършил някои от нещата, които е поел, споделете опита си с него. Кажете му, колко редовно трябва да се грижи за определена задача, не го принуждавайте да ги направи всички наведнъж или пък на сила. Освен това не се нервирайте много, ако видите, че той прави нещо различно от вас. Той се нуждае от време, за да развие собствен подход и метод за изпълнение на определена задача.

  1. Няколко задачи се изпълняват най-добре заедно

Резервирайте един ден в седмицата, за да направите нещо специално, което се нуждае от вниманието и на двама ви. И след като направите това заедно, може отново да посветите остатъка от деня на почивка заедно. Обикновено такова време се вписва идеално в събота сутрин, особено ако за това време не са предвидени специални случаи. Може да освободите остатъка от уикенда. Ако събота сутрин не се получи, изберете друго удобно за вас време.

Тази техника ви помага да изпълнявате определени задължения много по-бързо и по-забавно. Например, може да готвите, а той ще измие чиниите, вие окачвате мокро пране – той събира чисто сухо и спретнато го сгъва; вие почиствате подовете с прахосмукачка – той избърсва останалото с парцал и така нататък.

  1. Бъдете търпелива

Всичко отнема известно време, особено ако се опитвате да промените старите навици на мъжа си и ги заменяте с други, които са по-полезни и необходими за вас. Също така важен фактор, който играе роля е това, че трябва да сте по-търпелива. Ако все пак вие сте правили всичко това, то мъжът ви сега се учи и свиква как да прави всичко. Може да се наложи учтиво да му напомняте за едно и също нещо толкова много пъти, докато то стане норма за него. Разбира се, не трябва да водите сметка, може да направите грешка или той ще го направи и кавгата няма да бъде избегната.

Опитайте се внимателно да му напомняте за новите му неща възможно най-често, докато се научи да ги прави самостоятелно.

Направете му услуга, само защото все още не прави всичко перфектно, не означава, че не се опитва. Не го прекъсвайте и не бързайте. Не забравяйте, че всеки има различно темпо и начин за изпълнение на една и съща задача.

Като начало поверете на мъжа си „безопасни“ задачи, които, дори и най-малката грешка, няма да създадат много проблеми. Това е дори ако сравните хвърлянето на боклук, събирането на пране или метенето на подове. Тук е невъзможно да обърка нещо, за разлика от това да зареди пералнята. Там може да превърна бледобялата ви риза в розова, ако я изпере с червените си шорти.

  1. Не забравяйте да му благодарите за това, което прави

Най-добре е да си създадете навик не само да му благодарите, че прави всичко и то правилно, но и да го правите взаимно. В края на краищата семейният ви живот е в отлично състояние, благодарение на вас двамата. Колкото повече и двамата показвате признателност един към друг, толкова повече се насърчавате взаимно да постъпвате правилно.

  1. Планирайте нещо за уикенда

Спомнете си как като дете беше много лесно да ви мотивират от факта, че след като почистите стаята си, може да отидете в парка с родителите си или например да изтичате на разходка в двора с приятели. Сега и вие може да направите същото. Планирайте някои интересни развлечения за събота следобед, като например ходене на кино, разходка в гората, среща с приятели, посещение на родители с деца или просто вашето лично романтично време.

Децата могат да бъдат изпратени при баба и дядо за уикенда, а вие да си почивате в компанията на вино, плодове и някои деликатеси. Превърнете го в акт на благодарност един към друг за факта, че и двамата работихте толкова усърдно, преди обяд.

Може да приготвите романтична вечеря заедно или да отидете на ресторант (тогава няма да е необходимо да почиствате след „празника“). Пуснете си приятна музика или гледайте филм заедно. Такива вечери са много близки и буквално ви карат да се грижите един за друг, следователно да си помагате по време на почистването.

За всичко останало, несвойствено и не по силите ви, не се колебайте да си наемете професионалисти от този сайт: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.