Мястото в къщата, където има повече бактерии от тоалетната. Бъдете много внимателни при почистване

Мястото в къщата, където има повече бактерии от тоалетната. Бъдете много внимателни при почистване

След проучване здравни експерти разкриха кое е мястото в къщата, където има повече бактерии от тоалетната и как да направим почистване. Мястото е неочаквано, така че след като разберете, веднага ще вземете необходимите мерки. Бъдете много внимателни, когато почиствате.

Кое е най-мръсното място в дома ви? По-мръсно е от тоалетната чиния? Ще се изненадате и веднага ще предприемете действия

Здравните експерти предупреждават, че една непрана калъфка за възглавница за една седмица може да събере три милиона бактерии. Или това е около 17 000 пъти повече, отколкото съдържа една тоалетна чиния.

Проучването на CHISTACHI.BG също така разкрива, че ако калъфката за възглавница не се смени един месец, броят на бактериите, които ще натрупа, ще бъде около 12 милиона.

Хората не спазват препоръките за почистване!

Въпреки че здравните експерти предупреждават да смените калъфките за възглавници на всеки няколко дни и чаршафите всяка седмица, много хора не го правят и ги сменят на много по-дълги интервали.

„Когато легнете в леглото, замърсявате бельото си с мъртви кожни клетки (около 50 милиона на ден), пот, грим, кремове, коса или всичко друго, което докосва тялото ви през деня, дори косми от домашни любимци или пърхот до гъбички, мухъл и частици мръсотия. Мъртвите кожни клетки и потта осигуряват храна за акара, като го привличат към леглото ви и му помагат да се възпроизвежда“, обяснява доктор Хадли Кинг.

Какви бактерии се намират в спалното бельо и колко опасни са те

Най-често срещаните бактерии в спалното бельо са отговорни за симптоми на пневмония и други инфекции. Те имат висока резистентност към антибиотици, което създава проблеми в ефективността на предписаното лечение.

Когато става въпрос за пране на спално бельо, трябва да знаете, че те се изработват от различни видове материали. Тъй като не всички от тях реагират по един и същи начин на контакт с вода и температура, трябва да обърнете специално внимание на всеки от тях.

Ето и, как да перете памучно спално бельо, според препоръките дадени ни от здравните експерти.

Почистване и изпиране: При каква температура се пере памукът?

Памукът се препоръчва за спално бельо, защото е лека, деликатна и матова материя. Памукът за спално бельо е признат със свойството си да бъде прохладен през лятото и топъл през зимните месеци.

По-устойчив е, което го прави неповлиян от пране в пералня, както и гладене. Не на последно място, белият памук може да се пере при температура от 95 градуса с универсален препарат, за предпочитане прах, твърдят специалисти по чистота.

Щом вече знаете тези трикове може да планирате своето почистване на дома по най-правилния начин.